Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kosten Zonnepanelen Huren

kosten zonnepanelen huren

U hebt de verschillende soorten zonnepanelen onderzocht, de essentiële vragen beantwoord, uw huis voorbereid, en nu moet u de grote beslissing nemen: koopt of huurt u zonnepanelen en wat zijn de kosten zonnepanelen huren in uw situatie?

Er is niet één juist antwoord, want het hangt af van een aantal cruciale factoren – waaronder uw financiën, woonsituatie en energiedoelen om een goede keuze te maken omtrent zonnepanelen huren. Wij zullen u echter helpen bij het beantwoorden van deze grote vraag door de voor- en nadelen van beide manieren op een rijtje te zetten.

Zonnepanelen huren? Vergelijk tot 5 offertes

Binnen 1 minuut geregeld. Zonder verplichtingen.

Kosten zonnepanelen huren

Er zijn twee mogelijkheden om zonnepanelen te huren: u kunt een zonne-leasingcontract afsluiten of een stroom-inkoop-overeenkomst voor zonne-energie aangaan. Deze twee zijn in wezen hetzelfde, met één belangrijk verschil. Een leaseovereenkomst houdt in dat u een vaste maandelijkse huur betaalt om de zonnepanelen te kunnen gebruiken en uw energierekening te verlagen. De stroom-inkoop-overeenkomst betekent dat u ermee instemt de door het systeem opgewekte energie te kopen. Bij sommige bedrijven kunt u een optie kiezen, terwijl andere slechts één optie aanbieden. Vergelijk van aanbieders via ons is cruciaal.

Wat kost zonnepanelen huren

Aantal zonnepanelen Gemiddelde huurprijs
2 zonnepanelen Tussen €10 - €25 per maand
6 zonnepanelen Tussen €25 - €35 per maand
10 zonnepanelen Tussen €35 - €55 per maand

Het antwoord op de vraag ‘wat kost zonnepanelen huren’ loopt erg uiteen. Zoals je hierboven in de tabel ziet, liggen de kosten voor zonnepanelen huren als particulier gemiddeld tussen de €10 – €100 per maand. Hoewel sommige bedrijven een aanbetaling vereisen, kunt u bij veel bedrijven een leaseprogramma starten met een aanbetaling van €0. Net als bij het verkrijgen van een lening voor een systeem, zullen uw maandelijkse kosten afhangen van meerdere factoren, waaronder hoeveel energie u gebruikt, het bedrijf, uw locatie, en uw credit score. Als u kiest voor zonnepanelen huren, dan komt u niet in aanmerking voor belastingkortingen of -voordelen.

Grootste voordeel

Door zonnepanelen te huren, kunt u onmiddellijk profiteren van energiebesparingen met een zeer kleine, zo niet enige, aanbetaling. Dit is ideaal als u wilt besparen op uw energierekening, maar het zich niet kunt veroorloven om een systeem aan te schaffen of als u niet in aanmerking komt voor een lening.

Grootste nadeel

Als u van plan bent uw huis te verkopen voordat uw huurcontract afloopt, kunt u complicaties verwachten. U zult de toekomstige koper moeten overtuigen om de zonnepanelen en de kosten zonnepanelen huren over te nemen of u zult de huursom moeten afbetalen voordat u verkoopt.

Is het een verstandige keuze?

Als u het liever eenvoudig en kostenefficiënt houdt, is zonnepanelen huren een betere keuze. U hoeft geen groot bedrag vooraf te betalen, zich geen zorgen te maken over de invloed van het systeem op uw belastingaangifte, en u hoeft de panelen niet te onderhouden of te repareren als er iets misgaat.

Voordat u besluit uw zonnepanelen te huren of te kopen

Vergelijk de voor- en nadelen met uw zonnedoelstellingen en financiële situatie om te bepalen of zonnepanelen huren verstandig is voor uw situatie of dat kopen voor u een betere optie is. De kosten zonnepanelen huren zijn in het begin vele malen lager.

Onze aangesloten vakspecialisten adviseren u graag en geheel vrijblijvend. Klik op ‘Vergelijk offertes’, onze partners kunnen voor beide opties (huur of koop) een offerte maken.

U ontvangt gratis offertes en kunt contact opnemen met de aanbieder die aan uw wensen voldoet om advies in te winnen omtrent het huren van zonnepanelen.

Welke optie u ook kiest, u bent een stap dichter bij het verlagen van uw energierekening en het verbeteren van de duurzaamheid van uw huis.

Waarom Zonnepanelen via Zonnepanelen-Regio.nl?

Bespaar geld

Bespaar tot 40% op uw zonnepanelen

Bespaar tijd

Eenvoudig binnen 2 minuten geregeld. Geheel vrijblijvend

Meerdere offertes

Vergelijk offertes van betrouwbare bedrijven

Wat onze klanten zeggen

"Wat een geweldige service"
Ik ben altijd op zoek naar de beste prijs en de beste service. Via Zonnepanelen-Regio.nl kreeg ik binnen een paar minuten verschillende offertes voor 'zonnepanelen huren' in mijn mailbox.
Willem Mulder
"Een aanrader"
We hebben gezien dat offerte vergelijke écht loont. Als je zonnepanelen wilt huren kan het maandelijkse huurbedrag enorm uiteen lopen. Wij kregen snel een aantal aanbiedingen van verschillende bedrijven. Bedankt voor de top service!
Sandra Bakker

Ontvang gratis offertes en bespaar tot 40%

Zonnepanelen huren? Vergelijk tot 5 offertes

Kies de specialist die aan je wensen voldoet.