Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Zonnepanelen Huren

zonnepanelen huren

Als u geld wilt besparen op uw energierekeningen of ernaar wilt streven CO2-neutraal te worden, is zonne-energie misschien iets voor u. Zonnepanelen absorberen zonlicht en zetten dit om in hernieuwbare energie door middel van fotovoltaïsche technologie.

Zonnepanelen huren? Vergelijk tot 5 offertes

Binnen 1 minuut geregeld. Zonder verplichtingen.

U kunt deze energie gebruiken om de verlichting, wasmachine en nog veel meer in uw huis van stroom te voorzien. Het beste van alles is dat de kosten voor het installeren van zonnepanelen dalen. Wanneer u beslist om voor zonne-energie voor thuis te kiezen, dan kunt u kiezen uit zonnepanelen huren of kopen.

Deze gids zal u helpen de voor- en nadelen van zonnepanelen huren en kopen te vergelijken. Op uw beurt kunt u dan beslissen of huren of kopen de beste keuze is. Laten we beginnen met te kijken of uw huis geschikt is voor zonnepanelen.

Is mijn huis geschikt voor zonne-energie?

Door op de knop ‘Vergelijk Offertes’ te klikken zullen onze partners op basis van uw adres bekijken of uw huis geschikt is voor zonnepanelen leasen of huren. Bovendien kunnen ze u precies vertellen hoeveel deze u zullen opleveren en of zonnepanelen huren of kopen in uw geval een verstandige keuze is. Zij kijken tijdens hun onderzoek of uw dak voldoende licht krijgt en de juiste helling heeft voor de zonnepanelen. Heeft u bomen in de buurt van uw huis die voor veel schaduw zorgen? Als uw dak niet veel direct zonlicht krijgt, is het misschien niet geschikt voor zonnepanelen. Hoe dan ook, onze gekwalificeerde vakspecialisten kunnen bevestigen of uw huis in aanmerking komt.

Als uw huis in aanmerking komt voor zonnepanelen, dan kunnen onze partner u gelijk vertellen of u recht heeft op subsidie of andere regelingen die zonnepanelen huren (of kopen) goedkoper maken.  Laten we nu eens afwegen of huren of kopen voor u de beste keuze is.

Voordelen van zonnepanelen huren

In plaats van de initiële kosten te betalen die gepaard gaan met het kopen van zonnepanelen, doet u maandelijkse huur als u kiest voor zonnepanelen huren. In veel gevallen is het bedrijf dat u de panelen least ook verantwoordelijk voor het onderhoud. Onze partners zullen u hiervan altijd de exacte details bespreken met u.

Met zonnepanelen bespaart u energie. Hoeveel u bespaart, hangt echter af van het elektriciteitsverbruik van uw woning, het tarief dat uw leverancier rekent en het aantal zonnepanelen dat u wilt nemen.

Zonnepanelen huren is vooral interessant als u:

  • In de eerste plaats geïnteresseerd bent in het gebruik van elektriciteit die is opgewekt uit hernieuwbare bronnen, in plaats van het maximaliseren van de financiële voordelen van het installeren van zonnepanelen;

  • De verantwoordelijkheid voor onderhoud of reparaties van een zonnepanelen wilt vermijden;

  • Niet in aanmerking komt voor subsidie als gevolg van uw investering in zonnepanelen;

  • Liever niet een groot gedeelte van uw (spaar)geld in één keer uitgeeft aan zonnepanelen.
Aantal zonnepanelen Gemiddelde huurprijs
2 zonnepanelen Tussen €10 - €25 per maand
6 zonnepanelen Tussen €25 - €35 per maand
10 zonnepanelen Tussen €35 - €55 per maand

Dingen om te overwegen bij zonnepanelen huren

Hoewel u zich geen zorgen hoeft te maken over de kosten vooraf, krijgt u ook niet de belastingvoordelen wanneer u kiest voor zonnepanelen huren in plaats van kopen. Het bedrijf dat u de zonnepanelen verhuurt, neemt het krediet op zich.

Bovendien moet u, omdat u zonnepanelen huurt, zich uiteraard aan de voorwaarden van die overeenkomst houden, deze zijn meestal niet zo spannend. De details van de voorwaarden kunnen variëren afhankelijk van de specifieke aanbieder van zonne-energie, dus zorg ervoor dat u bij potentiële installateurs informeert naar hun voorwaarden voordat u de keuze maakt om zonnepanelen te huren.

Voordelen van zonnepanelen kopen

Indien u de zonnepanelen wilt kopen in plaats van huren, komt u in aanmerking voor belastingvoordelen voor het installeren van de zonnepanelen. U kunt tijdens ‘Offertes Vergelijken’ aangeven of u kiest voor zonnepanelen huren of kopen. Onze specialisten kunnen u voor beide situaties haarfijn uitleggen wat de beste keuze is voor uw specifieke situatie.

Een ander voordeel zijn de hernieuwbare energiecertificaten. Elektriciteitsbedrijven moeten een deel van hun stroom uit hernieuwbare energiebronnen betrekken. Daarom kunt u uiteindelijk geld verdienen aan deze certificaten door de hernieuwbare energie te verkopen die door de zonnepanelen wordt geproduceerd. Na verloop van tijd zal dit de terugverdientijd van uw zonnesysteem verkorten.

Dingen om te overwegen bij de aankoop

Bij het overwegen van zonne-energie kunnen de initiële kosten mensen aan het twijfelen brengen. Dat is niet verwonderlijk, aangezien een gemiddeld zonnesysteem voor een huis tussen de €5.000 en 15.000 kan kosten.

Als u de initiële kosten kunt dragen, komt u echter in aanmerking voor een eenmalige belastingvermindering van 21% op de aanschafwaarde. Aangezien Nederland onlangs is toegetreden tot het klimaatakkoord van Parijs, kan het bedrag van de belastingvermindering in de toekomst veranderen.

Met dit in gedachten, als uw systeem €10.000 kost, zou u een belastingvermindering van €2.100 ontvangen. Hoewel dit de initiële kosten niet compenseert, biedt het wel enige verlichting. Bovendien, met lagere energiekosten, zult u de kostenbesparingen zowel nu als in de toekomst blijven zien.

Zowel zonnepanelen huren als kopen hebben aantrekkelijke voordelen. Vergelijk gratis tot 5 offertes voor zonnepanelen bij vakspecialisten in uw regio. Zij helpen u verder bij het maken van de juiste keuze.

Tips om groen te gaan

Zonnepanelen kunnen aanzienlijke energiebesparingen opleveren. Om te zien of dit de juiste keuze voor u is, kunt u eenvoudig betrouwbare bedrijven uit uw regio vergelijken op onderdelen die voor u belangrijk zijn. Onze aangesloten vakspecialisten kunnen uw huis inspecteren om er zeker van te zijn dat het geschikt is voor zonnepanelen.

Naast de hoek van uw dak en de richting (het zuiden is meestal het beste), zullen de professionals ook de leeftijd van uw dak onderzoeken. In het ideale geval heeft u een dak nodig van minstens 100 vierkante meter. Ze zullen ook rekening houden met de leeftijd. Aangezien panelen meer dan 25 jaar mee kunnen gaan, is het gemakkelijker om een zonnesysteem te installeren als het dak in optimale staat verkeert.

Na een gesprek met onze zonnepaneel specialisten kunt u bepalen of zonne-energie een verstandige investering voor u is — en of u beter kunt kiezen voor zonnepanelen huren of juist voor kopen.

Waarom Zonnepanelen huren via Zonnepanelen-Regio.nl?

Bespaar geld

Bespaar tot 40% op uw zonnepanelen

Bespaar tijd

Eenvoudig binnen 2 minuten geregeld. Geheel vrijblijvend

Meerdere offertes

Vergelijk offertes van betrouwbare bedrijven

Wat onze klanten zeggen

"Wat een geweldige service"
Ik ben altijd op zoek naar de beste prijs en de beste service. Via Zonnepanelen-Regio.nl kreeg ik binnen een paar minuten verschillende offertes voor 'zonnepanelen huren' in mijn mailbox.
Willem Mulder
"Een aanrader"
We hebben gezien dat offerte vergelijke écht loont. Als je zonnepanelen wilt huren kan het maandelijkse huurbedrag enorm uiteen lopen. Wij kregen snel een aantal aanbiedingen van verschillende bedrijven. Bedankt voor de top service!
Sandra Bakker

Ontvang gratis offertes en bespaar tot 40%

Zonnepanelen huren? Vergelijk tot 5 offertes

Kies de specialist die aan je wensen voldoet.