Kosten zonnepanelen

Gratis tot 4 offertes in je mailbox? Gratis offertes

Wat kosten zonnepanelen

De kosten van zonnepanelen hangen af van meerdere factoren, waarmee je rekening dient te houden bij de aanschaf. Daarbij kunnen zowel de kosten voor zonnepanelen zelf als de kosten voor het installeren nogal verschillen. Goed om te weten is dat de kosten van zonnepanelen de laatste jaren flink zijn gedaald. Dit betekent dat je de kosten van zonnepanelen sneller hebt terugverdiend. Zonnepanelen kopen is dan ook erg populair. Om de vraag ‘Hoeveel kosten zonnepanelen?’ te kunnen beantwoorden, bieden wij je een handige tool waarmee je offertes aan kunt vragen bij verschillende partijen.

Wat kosten zonnepanelen?

Vergelijk makkelijk en snel tot 4 offertes!

Wat onze gebruikers zeggen

“Ik ben altijd op zoek naar de beste prijs en de beste service. Via Zonnepanelen-Regio.nl kreeg ik binnen een paar minuten verschillende offertes in mijn mailbox.”

Richard

“Wij hebben gemerkt dat het loont om goed te vergelijken, voordat je een zonnepaneel specialist kiest. Wij kregen snel een aantal aanbiedingen van verschillende bedrijven.”

Sandra

Zonnepanelen prijs

Er zijn ongeveer 130 zonnepanelenaanbieders in Nederland. De kosten voor zonnepanelen huren of kopen verschillen per aanbieder. Als je de kosten voor de zonnepanelen voor jouw situatie wilt berekenen, kun je hiervoor via ons offertes aanvragen. Zo kom je erachter wat voor jou de beste keuze is qua aanbieder en hoeveel je uiteindelijk voor de zonnepanelen zult gaan betalen. Door simpelweg gratis offertes aan te vragen, kom je snel te weten hoeveel zonnepanelen kosten voor uw situatie.

zonnepanelen kopen

Wat kosten zonnepanelen?

De kosten van zonnepanelen hangen af van meerdere factoren. Daarom is het goed om bij de aanschaf rekening te houden met o.a. de volgende punten:

  • Je energieverbruik: dit is ook weer afhankelijk van meerdere factoren, zoals: de omvang van het huishouden, het verbruik van het huishouden, of je wel of niet veel thuis bent en het type woning.
  • De aanbieder: de kosten kunnen per aanbieder verschillen (ook voor de installatie).
  • Het type zonnepanelen: er zijn meerdere soorten zonnepanelen met elk hun eigen kwaliteit en eigenschappen.
  • Het vermogen: en zonnepaneel van 320 Wattpiek is goedkoper dan een zonnepaneel van 340 Wattpiek, daar staat wel vaak een lager rendement tegenover.
  • Het aantal panelen: dit hangt af van je stroomverbruik en de opbrengst van de zonnepanelen.

Wat kost één zonnepaneel?

De kosten van zonnepanelen kunnen erg uiteenlopen. Om de zonnepanelen-prijzen te kunnen berekenen, dient rekening gehouden te worden met de bovenstaande factoren. Veel mensen stellen de vraag ‘Hoeveel kosten zonnepanelen per m2?’. Zonnepanelen zijn echter niet (allemaal) één m2 groot. Daarom vergelijken we liever de prijs per paneel. Zo heb je een paneel van de Monokristallijn al vanaf € 200,-, maar een paneel van de Polykristallijn vanaf € 190,-. Een andere optie is de Amorf, wat de goedkoopste zonnepanelen zijn, verkrijgbaar vanaf € 100,-.

Tip: overweeg je om zonnepanelen te nemen? Vergelijk altijd eerst gratis en vrijblijvend offertes van installateurs in uw regio.

Aanschaf zonnepanelen kosten

Voor het verduurzamen van je huis zijn er subsidies beschikbaar. De Rijksoverheid geeft geen subsidies voor de aanschaf van zonnepanelen. Wel bieden sommige gemeenten en provincies een subsidie voor de aanschaf aan, waardoor het nog aantrekkelijker is om in zonnepanelen te investeren. Voor de aanschaf van zonnepanelen is het dus slim om na te gaan of jouw provincie of gemeente een subsidie voor zonnepanelen aanbiedt. Hierdoor kun je veel geld besparen. Na een aantal jaren zal de investering in zonnepanelen zich gaan terugverdienen en ben je uiteindelijk goedkoper uit als het op energie aankomt. Daarbij ben je ook nog eens bewust bezig met het milieu, zonne-energie is namelijk een veelgebruikte vorm van duurzame energie.

Zonnepanelen plaatsen kosten

De kosten voor het plaatsen kunnen verschillen. Als je handig bent en houdt van klussen, is het mogelijk om je zonnepanelen zelf op het dak te plaatsen. Echter brengt dit wel diverse risico’s met zich mee. Zo kan het zijn dat je de zonnepanelen niet op de juiste manier aansluit, waardoor brandgevaar niet uitgesloten kan worden en de aansluiting wellicht overbelast wordt. Daarom is het aan te raden de installatie door een professional te laten doen. Dit kost uiteraard meer geld, maar dan weet je zeker dat het op de juiste manier gedaan wordt en de kans klein is dat er (technische) problemen ontstaan. De kosten voor zonnepanelen inclusief installatie verschillen per aanbieder, en variëren van ongeveer € 4.500,- tot € 8.000,-. Het is belangrijk een betrouwbare installateur te kiezen met de juiste expertise. Veel leveranciers van zonnepanelen bieden overigens een installatieservice aan.

Kosten zonnepanelen plat dak

Het is ook mogelijk om zonnepanelen aan te schaffen wanneer jouw woning een plat dak heeft. Dit heeft tevens meerdere voordelen, want ze vallen niet in het zicht én ze zijn vaak goedkoper. Daarnaast heb je de kosten sneller terugverdiend, want vanwege de efficiënte ligging worden zonnepanelen op een plat dak meer blootgesteld aan zon en vangen zij dus meer duurzame energie. Uiteraard is dit wel afhankelijk van de hoeveelheid zonnepanelen.

Zonnepanelen kosten 2021

Zoals bekend is de laatste jaren de prijs van zonnepanelen heel erg gedaald. De kosten van zonnepanelen liggen anno 2021 ongeveer tussen de € 4.500,- en € 8.000,-. Dit is de prijs inclusief installatie, btw en een omvormer.

Besparen op kosten zonnepanelen en energie

Vraag altijd meerdere offertes voor zonnepanelen aan. Zo kun je vergelijken en bepalen waar jij je investering wil doen. Wil je daarnaast ook kijken of je minder voor je energie kunt betalen? Vergelijk aanbieders en vind de goedkoopste energieleverancier via onze site. Dit kan ook wanneer je al zonnepanelen in je bezit hebt, want overstappen met zonnepanelen behoort zeker tot de mogelijkheden.

Vergelijk offertes voor zonnepanelen

Gratis tot 4 offertes in uw mailbox? Vraag binnen 1 minuut vrijblijvend offertes aan.

Uw aanvraag

Ontvang offertes

A problem was detected in the following Form. Submitting it could result in errors. Please contact the site administrator.

Door vrijblijvend offertes aan te vragen gaat u akkoord met onze gebruikersvoorwaarden en privacy statement