Zonnepanelen Huren

Gratis tot 5 offertes in uw mailbox? Gratis offertes

Zonnepanelen Huren

Als u geld wilt besparen op uw energierekeningen of ernaar wilt streven CO2-neutraal te worden, dan is zonnepanelen huren misschien iets voor u. Zonnepanelen absorberen zonlicht en zetten dit om in hernieuwbare energie door middel van fotovoltaïsche technologie.

Zonnepanelen huren?

Vergelijk tot 5 offertes van betrouwbare bedrijven.

U kunt deze energie gebruiken om de verlichting, wasmachine en nog veel meer in uw huis van stroom te voorzien. Het beste van alles is dat de kosten voor het installeren van zonnepanelen dalen. Wanneer u beslist om voor zonne-energie voor thuis te kiezen, dan kunt u kiezen uit zonnepanelen huren of kopen.

Op deze pagina zullen we u helpen de voor- en nadelen van zonnepanelen huren en kopen te vergelijken. Op uw beurt kunt u dan beslissen of huren of kopen de beste keuze is en geheel vrijblijvend offertes aanvragen en tot 40% besparen.

Laten we beginnen met te kijken of zonnepanelen huren iets voor u is en of uw huis geschikt is voor zonnepanelen.

Voordelen Zonnepanelen Huren

Als u kiest voor zonnepanelen huren dan voorkomt u dat u een groot bedrag in één keer moet betalen. In plaats daarvan betaalt u maandelijks een klein bedrag aan huurkosten.

In veel gevallen is het bedrijf dat u de zonnepanelen verhuurt ook verantwoordelijk voor het onderhoud. Onze partners zullen altijd de exacte details bespreken met u zodra u een gratis offerte aanvraagt.

Zonnepanelen huren is vooral interessant als u:

 • Liever niet een groot gedeelte van uw (spaar)geld in één keer uitgeeft aan zonnepanelen;
 • In de eerste plaats geïnteresseerd bent in het gebruik van elektriciteit die is opgewekt uit hernieuwbare bronnen, in plaats van het maximaliseren van de financiële voordelen van het installeren van zonnepanelen;
 • De verantwoordelijkheid voor onderhoud of reparaties van een zonnepanelen wilt vermijden;
 • Niet in aanmerking komt voor subsidie als gevolg van uw investering in zonnepanelen;
 • Niet in aanmerking komt voor subsidie als gevolg van uw investering in zonnepanelen.

Nadelen Zonnepanelen Huren

Zonnepanelen huren is in sommige gevallen een interessante keuze. Echter zijn er ook nadelen als u kiest voor huren van zonnepanelen.

Nadelen van zonnepanelen huren:

 • Minder besparing op lange termijn: Het rendement is altijd lager dan wanneer u de panelen koopt. Dit komt omdat de verhuurder ook kosten maakt, en deze worden doorberekend;
 • Minder makkelijk uw huis verkopen: Als u binnen het termijn van het huurcontract wilt verhuizen, dan dienen de nieuwe bewoners uw huurcontract over te nemen. Indien zij dat niet willen, dan zit u alsnog met de huurveperlichting tot het contract is afgelopen;

Tip: begin altijd eerst met het vergelijken van offertes. Zo kunt u de prijzen én de voorwaarden vergelijken van verschillende aanbieders.

Kosten Zonnepanelen Huren

De kosten voor zonnepanelen huren variëren per aanbieder zoals u kunt zien in deze prijstabel. U kunt hierin zien wat de kosten voor zonnepanelen huren zouden zijn voor jouw situatie:

Aantal Zonnepanelen Gemiddelde huurprijs
 2 Zonnepanelen  €10 - €15 per maand
 6 Zonnepanelen  €20 - €30 per maand
 10 Zonnepanelen  €40 - €60 per maand

Zonnepanelen Huren Prijs

De prijs voor zonnepanelen huren is afhankelijk van het aantal zonnepanelen dat u wilt huren. Zoals u hierboven in de tabel ziet, liggen de kosten voor zonnepanelen huren als particulier gemiddeld tussen de €10 – €60 per maand.

Hoewel sommige bedrijven een aanbetaling vereisen, kunt u bij veel bedrijven een huurovereenkomst starten met een aanbetaling van €0.

Net als bij het verkrijgen van een lening voor een systeem, zullen uw maandelijkse kosten afhangen van meerdere factoren, waaronder hoeveel energie u gebruikt, het bedrijf, uw locatie, en uw credit score. Als u kiest voor zonnepanelen huren, dan komt u niet in aanmerking voor belastingkortingen of -voordelen.

Tip: begin altijd eerst met het vergelijken van offertes. Zo weet u zeker dat u de juiste partij kiest.

Zonnepanelen Huren Prijs

Zonnepanelen Huren Particulier

Zoekterm ‘zonnepanelen huren particulier’ is laatste maanden enorm populair. Elke maand huren duizenden mensen zonnepanelen om zo geld te besparen op de energierekeningen zonder grote uitgave én zonder het onderhoud aan de zonnepanelen te hoeven verzorgen.

Er zijn veel dingen die ons leven op lange termijn beïnvloeden. Op zonne-energie gaan is echter een van die dingen die u nu kunt doen en later echt kunt waarderen. Aangezien de mensheid de neiging heeft een slechte invloed te hebben op Moeder Aarde, moeten we gebruik maken van alle mogelijke opties om haar te redden. 

Is zonnepanelen huren dé oplossing? Nee, maar wel onderdeel van de oplossing en door zonnepanelen huren als particulier draagt u daar aan bij. 

Zonnepanelen Huren of Kopen

Het belangrijkste verschil tussen zonnepanelen huren of kopen is wie de eigenaar van het systeem is. Wanneer u zonnepanelen koopt, contant of via een lening, bent u de eigenaar van de zonnepanelen.

Met een het huren van zonnepanelen hoeft u geen fikse kosten vooraf te betalen om zonnepanelen op uw dak te installeren. In plaats daarvan installeert en bezit een zonne-energiebedrijf het zonnesysteem en op die manier wordt zonnepanelen huren als particulier erg laagdrempelig.

U mag alle zonne-energie gebruiken die uw systeem opwekt, waardoor uw energierekening lager uitvalt en u direct tot €820 per jaar kunt besparen! In ruil voor het gebruik van zonne-energie betaalt u maandelijks een leasebedrag aan het zonne-energiebedrijf. Dit bedrag kan variëren van €10 tot €200 per maand.

Of u kiest voor zonnepanelen huren of kopen, ze hebben beiden hun eigen voor- en nadelen. Laten we eens kijken hoe deze twee opties zich tot elkaar verhouden.

Tip: wilt u zonnepanelen huren? Vergelijk dan eerst gratis en vrijblijvend offertes van installateurs in uw regio. Vergelijk de prijzen en bespaar tot wel 40%!

1. Minder besparing op lange termijn

Wanneer u kies voor het kopen van zonnepanelen, zullen uw besparingen op lange termijn aanzienlijk groter zijn. Ook met een lening om zonnepanelen te kopen bespaart u op lange termijn veel meer dan wanneer u kiest voor zonnepanelen huren.

Bij de aanschaf van zonnepanelen betaalt u het systeem direct af en heeft u daarna geen maandelijkse betalingen meer. Bij het huren van zonnepanelen daarentegen zit u vast aan maandelijkse huurbetalingen voor X aantal jaar, afhankelijk van de huurtermijn.

U bent dus uiteindelijk meer kwijt en bespaart minder met gehuurde zonnepanelen.

2. Minder makkelijk om uw huis te verkopen

Het bezit van zonnepanelen verhoogt de waarde van uw huis. Studies hebben aangetoond dat woningen met zonnepanelen 20% sneller en voor 17% meer geld worden verkocht.

Het huren van zonnepanelen kan het juist veel moeilijker maken om uw huis te verkopen aan potentiële kopers, zonder dat het veel waarde toevoegt aan uw huis.

Waarom is dat? Nou, hoewel de huurcontract voor zonnepanelen kan worden doorgegeven aan een nieuwe huiseigenaar, kan het moeilijk zijn om een potentiële huiskoper te vinden die een huurcontract voor zonnepanelen van 20 jaar wil aangaan bovenop de aankoop van een nieuw huis.

Bovendien kan het zonne-energiebedrijf nieuwe huiseigenaren de toegang tot het contract ontzeggen op basis van hun kredietscore.

Het kan dus moeilijk en tijdrovend zijn om iemand te vinden die bereid is de huurovereenkomst over te nemen en die door het zonnepaneel verhuurmaatschappij wordt geaccepteerd.

3. Maandelijkse betalingen

Wanneer u kiest voor zonnepanelen kopen, hoeft u zich geen zorgen te maken over maandelijkse betalingen. In veel gevallen hoeft u zich ook geen zorgen te maken over maandelijkse elektriciteitsrekeningen.

Als u zonnepanelen koopt met een lening, zult u maandelijkse betalingen hebben. Deze betalingen liggen echter vast gedurende de looptijd van de lening.

Zonnepanelen huren daarentegen bevat meestal een prijsescalator, die aangeeft met welk bedrag de maandelijkse leasetermijnen elk jaar zullen stijgen. Dit betekent dat u in het derde jaar van uw huurcontract meer zal betalen dan in het eerste jaar. De escalator wordt bepaald door hoeveel de elektriciteitsprijs naar verwachting in de toekomst zal stijgen.

Als de elektriciteitsprijs in een bepaald jaar echter niet met het voorspelde bedrag stijgt, of slechts licht stijgt, bent u mogelijk meer kwijt aan uw huurbedrag dan u zou hebben betaald aan een elektriciteitsrekening zonder zonne-energie.

Kom de exacte voorwaarden te weten van specialisten bij u in de regio door gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen.

4. Onderhoud

Wanneer u zonnepanelen aanschaft, bent u volledig verantwoordelijk voor het onderhoud en de controle van het systeem. Als er een probleem is met het zonnesysteem, moet u het opsporen, en er voor betalen.

Dus wat dit onderdeel betreft is het antwoord op de vraag zonnepanelen huren op kopen, huren.

Daarentegen is wel zo dat zonnepanelen weinig onderhoud vergen. U moet er wel rekening mee houden dat u tijdens de levensduur van het systeem een aantal reparaties en onderhoudsbeurten moet betalen, zoals het vervangen van de omvormer.

Wanneer u kiest voor zonnepanelen huren, hoeft u zich geen zorgen te maken over het onderhoud van het systeem. Dit komt volledig voor rekening van de leasemaatschappij voor zonne-energie. Problemen met het systeem worden gedekt door de leasemaatschappij, zolang de benodigde reparaties onder uw contract vallen.

Zonnepanelen huren of kopen?

De specialisten adviseren u geheel vrijblijvend.

Zonnepanelen huren verstandig?

Zonnepanelen huren maakt het mogelijk om op zonne-energie over te stappen, zelfs als u geen duizenden euro’s hebt voor een aanbetaling.

Hoewel u met huren niet maximaal kunt besparen op uw energierekening (daarvoor moet u uw panelen kopen), kunt u uw maandelijkse energiekosten toch aanzienlijk verlagen.


Zonnepanelen huren kan verstandig zijn omdat:

 • Goedkope financiering: Met leasing kunt u zonnepanelen op uw huis plaatsen en meteen beginnen te besparen, meestal tegen een aanbetaling van €0. In plaats van uw energieleverancier te betalen voor de stroom, betaalt u de leasemaatschappij voor de zonnepanelen voor het gebruik van het systeem.
 • Meerdere financieringsopties: Afhankelijk van uw omstandigheden kunt u meestal kiezen voor een solar lease. Bij een solar lease betaalt u de leasemaatschappij alleen voor de zonneapparatuur; u kunt zoveel energie gebruiken als u wilt.
 • Onderhoud en reparaties: Aangezien u de panelen niet bezit, hoeft u ze ook niet te repareren als ze stuk gaan! De leasemaatschappij zorgt voor alle onderhoud en reparaties van de zonnepanelen.
  Optie tot koop: Aan het einde van uw leaseperiode kunt u het zonne-energiesysteem kopen tegen een afgeschreven marktwaarde of, soms tegen een gereduceerde prijs, afhankelijk van de voorwaarden van uw leasecontract.

Door zonnepanelen te huren, kunt u onmiddellijk profiteren van energiebesparingen met een zeer kleine, zo niet enige, aanbetaling. Dit is ideaal als u wilt besparen op uw energierekening, maar het zich niet kunt veroorloven om een systeem aan te schaffen of als u niet in aanmerking komt voor een lening.

Hoewel u zich geen zorgen hoeft te maken over de kosten vooraf, krijgt u ook niet de belastingvoordelen wanneer u kiest voor zonnepanelen huren in plaats van kopen. Het bedrijf dat u de zonnepanelen verhuurt, neemt het krediet op zich.

Bovendien moet u, omdat u zonnepanelen huurt, zich uiteraard aan de voorwaarden van die overeenkomst houden, deze zijn meestal niet zo spannend. De details van de voorwaarden kunnen variëren afhankelijk van de specifieke aanbieder van zonne-energie, dus zorg ervoor dat u bij potentiële installateurs informeert naar hun voorwaarden voordat u de keuze maakt om zonnepanelen te huren.

Kan ik zonnepanelen huren met mijn huis?

Door op de knop ‘Vergelijk Offertes’ te klikken zullen onze partners op basis van uw adres bekijken of uw huis geschikt is voor zonnepanelen huren of zonnepanelen leasen. Bovendien kunnen ze u precies vertellen hoeveel deze u zullen opleveren en of zonnepanelen huren of kopen in uw geval een verstandige keuze is.

Zij kijken tijdens hun onderzoek of uw dak voldoende zonlicht krijgt en de juiste helling heeft voor de zonnepanelen. Heeft u bomen in de buurt van uw huis die voor veel schaduw zorgen? Als uw dak niet veel direct zonlicht krijgt, is het misschien niet geschikt voor zonnepanelen. Hoe dan ook, de gekwalificeerde specialisten kunnen bevestigen of uw huis in aanmerking komt.

Als uw huis in aanmerking komt voor zonnepanelen, dan kunnen onze partner u gelijk vertellen of u recht heeft op subsidie of andere regelingen die zonnepanelen huren (of kopen) goedkoper maken. Laten we nu eens afwegen of zonnepanelen huren of kopen voor u de beste keuze is.

Denkt u aan zonnepanelen huren?

Vergelijk tot 5 offertes van betrouwbare bedrijven.

Tips voor zonnepanelen huren

Zonnepanelen kunnen aanzienlijke energiebesparingen opleveren. Om te zien of dit de juiste keuze voor u is, kunt u eenvoudig betrouwbare bedrijven uit uw regio vergelijken op onderdelen die voor u belangrijk zijn. Onze aangesloten vakspecialisten kunnen uw huis (digitaal via software) inspecteren om er zeker van te zijn dat het geschikt is voor zonnepanelen.

De opbrengst is maximaal als de zonnepanelen:

 • In de juiste richting staan ten opzicht van de zon 9zuid/zuid-west);
 • Op de juiste dakhelling staan (ongeveer 35 graden);
 • Geen schaduw hebben van bijvoorbeeld bomen.

Naast deze belangrijke factoren zullen de specialisten ook de leeftijd van uw dak onderzoeken. In het ideale geval heeft u een dak nodig van minstens 100 vierkante meter. Ze zullen ook rekening houden met de leeftijd. Aangezien panelen meer dan 25 jaar mee kunnen gaan, is het gemakkelijker om een zonnesysteem te installeren als het dak in optimale staat verkeert.

Na een (telefonisch) gesprek met onze zonnepaneel specialisten kunt u bepalen of zonne-energie een verstandige investering voor u is – en of u beter kunt kiezen voor zonnepanelen huren of juist voor kopen.