Zonnepanelen Huren

Gratis tot 4 offertes in je mailbox? Gratis offertes

Zonnepanelen Huren

Oké, je wilt graag flink besparen op je energierekening en misschien tegelijkertijd ook nog eens bijdragen aan een beter milieu, zonder een grote investering. Zonnepanelen en zonne-energie zijn dé oplossing.

Zoals je misschien weet is het kopen van zonnepanelen een grote investering en dat is niet voor iedereen haalbaar. Toch zijn zonnepanelen en zonne-energie wel degelijk voor iedereen mogelijk, namelijk in de vorm van zonnepanelen huren. Als je zonnepanelen huurt kan je op een laagdrempelige manier direct besparen, zónder grote investering. 

Wij hebben voor jou gekeken naar de voordelen en nadelen van zonnepanelen huren. Bovendien hebben we een uniek systeem ontwikkelt dat ervoor zorgt dat jij tot wel 40% kan besparen op je zonnepanelen. Of je nu kiest voor huren of kopen, wij zorgen dat jij de beste deals en offertes ontvangt van specialisten bij jou in de regio.

Zonnepanelen huren offertes

Vergelijk makkelijk en snel tot 4 offertes!

Grootste voordelen van zonnepanelen huren

Op deze pagina zullen we je helpen de voor- en nadelen van zonnepanelen huren en kopen te vergelijken. Op jouw beurt kan jij dan beslissen of zonnepanelen huren beter bij je past dan zonnepanelen kopen.

Wij keken voor je naar aan aantal belangrijke zaken als je denkt aan het huren van zonnepanelen. Laten we beginnen met te kijken of zonnepanelen huren iets voor jou is en of jouw huis geschikt is voor zonnepanelen.

Wat onze gebruikers zeggen

“Ik ben altijd op zoek naar de beste prijs en de beste service. Via Zonnepanelen-Regio.nl kreeg ik binnen een paar minuten verschillende offertes in mijn mailbox.”

Richard

“Wij hebben gemerkt dat het loont om goed te vergelijken, voordat je een zonnepaneel specialist kiest. Wij kregen snel een aantal aanbiedingen van verschillende bedrijven.”

Sandra

Zonnepanelen Huren of Kopen?

Het belangrijkste verschil tussen zonnepanelen huren of kopen is wie de eigenaar van het systeem is. Wanneer je zonnepanelen koopt, contant of via een lening, ben je de eigenaar van de zonnepanelen.

Zonnepanelen kosten gemiddeld tussen € 4.000 en € 7.500, inclusief installatie en omvormer. Dit is een behoorlijke investering. Het huren van zonnepanelen kan interessant zijn als je niet in één keer een grote uitgave wilt of kunt doen. Een groot voordeel van het huren van zonnepanelen is dat de opbrengst van de zonnepanelen meestal hoger is dan de maandelijkse huur die je betaalt. Je bespaart dus direct op de energiekosten. Ook heb je geen onverwachte onderhoudskosten als je zonnepanelen huurt. Toch is het kopen van zonnepanelen uiteindelijk de goedkoopste optie. Dit komt omdat de totale kosten die je betaalt tijdens de huurperiode hoger zijn dan de kosten van het kopen van zonnepanelen.

Of je kiest voor zonnepanelen huren of kopen, ze hebben beiden hun eigen voor- en nadelen. Laten we eens kijken hoe deze twee opties zich tot elkaar verhouden.

Zonnepanelen Huren Kosten

Kosten zonnepanelen huren, hoeveel is dat precies? De kosten voorhet huren van zonnepanelen variëren per aanbieder. Je ziet in de tabel hieronder zien wat de kosten voor zonnepanelen huren zijn voor jouw situatie:

Aantal Zonnepanelen Gemiddelde huurprijs
 2 Zonnepanelen  €10 - €15 per maand
 6 Zonnepanelen  €20 - €30 per maand
 10 Zonnepanelen  €40 - €60 per maand

Zonnepanelen Huren Prijs

De prijs voor zonnepanelen huren is afhankelijk van het aantal zonnepanelen dat je wilt huren. Zoals je hierboven in de tabel ziet, liggen de kosten voor zonnepanelen huren als particulier gemiddeld tussen de €10 – €60 per maand.

Hoewel sommige bedrijven een aanbetaling vereisen, kan je bij veel bedrijven een huurovereenkomst starten met een aanbetaling van €0.

Net als bij het verkrijgen van een lening voor een systeem, zullen jouw maandelijkse kosten afhangen van meerdere factoren, waaronder hoeveel energie je gebruikt en het betreffende bedrijf. Als je kiest voor zonnepanelen huren, dan kom je niet in aanmerking voor belastingkortingen of -voordelen.

Tip: overweeg je om zonnepanelen te huren? Vergelijk altijd eerst gratis en vrijblijvend offertes van installateurs in jouw regio.

Zonnepanelen Huren Particulier

Zoekterm ‘zonnepanelen huren particulier’ is laatste maanden enorm populair. Elke maand huren duizenden mensen zonnepanelen om zo geld te besparen op de energierekeningen zonder grote uitgave én zonder het onderhoud aan de zonnepanelen te hoeven verzorgen.

Er zijn veel dingen die ons leven op lange termijn beïnvloeden. Op zonne-energie gaan is echter een van die dingen die je nu kunt doen en later echt kunt waarderen. Aangezien de mensheid de neiging heeft een slechte invloed te hebben op Moeder Aarde, moeten we gebruik maken van alle mogelijke opties om haar te redden. 

Is zonnepanelen huren dé oplossing? Nee, maar wel onderdeel van de oplossing en door zonnepanelen huren als particulier draag je daar aan bij. 

Zonnepanelen Huren Prijs

Voordelen Zonnepanelen Huren

Als je kiest voor zonnepanelen huren dan voorkomt je dat je een groot bedrag in één keer moet betalen. In plaats daarvan betaal je maandelijks een klein bedrag aan huurkosten.

In veel gevallen is het bedrijf dat je de zonnepanelen verhuurt ook verantwoordelijk voor het onderhoud. Onze partners zullen altijd de exacte details bespreken met je zodra je een gratis offerte aanvraagt.

De voordelen van zonnepanelen huren:

 • Je hoeft niet in één keer een grote investering te doen.
 • De opbrengst is meestal hoger dan de huur die je betaalt. Je bespaart met zonnepanelen huren dus direct op je energierekening!
 • Je hebt geen onverwachte onderhoudskosten. Het onderhoud is bij de huurprijs inbegrepen.
 • Meestal kan je de zonnepanelen na tien jaar voor een klein bedrag overnemen.
 • De omvormer, die nodig is bij elk zonnepanelensysteem, heeft een levensduur van twaalf jaar. Voor vervanging bent je tussen de € 650,- en € 1.550,- kwijt. Als je zonnepanelen huurt, betaalt de aanbieder deze kosten.

Nadelen Zonnepanelen Huren

Zonnepanelen huren is in sommige gevallen een interessante keuze. Echter zijn er ook nadelen als je kiest voor het huren van zonnepanelen.

De nadelen van zonnepanelen huren:

 • Het kopen van zonnepanelen is onderaan de streep goedkoper dan zonnepanelen huren.
 • Je bent voor lange tijd gebonden aan een huurcontract. Bij veel aanbieders is voortijdig opzeggen niet mogelijk. Bij de aanbieders waarbij dit wel mogelijk is, moet je vaak een hoge opzegboete betalen.
 • Bij sommige aanbieders is een jaarlijkse stijging van de huurprijs vastgelegd in het contract. Ook als er geen inflatie is.
 • Verhuurders mogen soms een rentestijging doorberekenen in de huurprijs.
 • Bij veel verhuurders staat in de algemene voorwaarden dat de overeenkomst eenzijdig voor de verhuurder gewijzigd kan worden als de wet- en regelgeving verandert.

Let op: begin altijd eerst met het vergelijken van offertes. Zo kan je de prijzen én de voorwaarden vergelijken van verschillende aanbieders.

Zonnepanelen huren verstandig?

Of het huren van zonnepanelen verstandig is, hangt af van jouw persoonlijke voorkeuren en situatie. Kun je de kosten voor de aanschaf van zonnepanelen en eventuele onverwachte onderhoudskosten niet betalen? En wil of kun je geen lening afsluiten? Dan kan zonnepanelen huren een verstandige optie zijn. Maar heb je genoeg spaargeld om te investeren in zonnepanelen, dan is het verstandiger deze te kopen. De keuze voor zonnepanelen is in ieder geval een goede investering. Ook als je deze huurt, bespaar je hier flink wat mee op de energierekening.

Heb je zonnepanelen gehuurd of gekocht en wil je weten bij welke energieleverancier je het goedkoopst uit bent? Geef dan bij het energie vergelijken aan hoeveel stroom je verwacht terug te leveren. Wij houden hier dan rekening mee in de vergelijking.

Tips voor zonnepanelen huren

Door op de knop ‘Vergelijk Offertes’ te klikken zullen onze partners op basis van je adres bekijken of jouw huis geschikt is voor zonnepanelen huren. Bovendien kunnen ze je precies vertellen hoeveel deze je zullen opleveren en of zonnepanelen huren of kopen in jouw geval een verstandige keuze is.

Zij kijken tijdens hun onderzoek of je dak voldoende zonlicht krijgt en de juiste helling heeft voor de zonnepanelen. Heb je bomen in de buurt van je huis die voor veel schaduw zorgen? Als je dak niet veel direct zonlicht krijgt, is het misschien niet geschikt voor zonnepanelen. Hoe dan ook, de gekwalificeerde specialisten kunnen bevestigen of je huis in aanmerking komt.

Als je huis in aanmerking komt voor zonnepanelen, dan kunnen onze partners je gelijk vertellen of je recht hebt op subsidie of andere regelingen die zonnepanelen huren (of kopen) goedkoper maken. Laten we nu eens afwegen of zonnepanelen huren of kopen voor jou de beste keuze is.

Zonnepanelen kunnen aanzienlijke energiebesparingen opleveren. Om te zien of dit de juiste keuze voor jou is, kan je eenvoudig betrouwbare bedrijven uit jouw regio vergelijken op onderdelen die voor jou belangrijk zijn. Onze aangesloten vakspecialisten kunnen je huis (digitaal via software) inspecteren om er zeker van te zijn dat het geschikt is voor zonnepanelen.

De opbrengst is maximaal als de zonnepanelen:

 • In de juiste richting staan ten opzicht van de zon (zuid/zuid-west);
 • Op de juiste dakhelling staan (ongeveer 35 graden);
 • Geen schaduw hebben van bijvoorbeeld bomen.

Naast deze belangrijke factoren zullen de specialisten ook de leeftijd van je dak onderzoeken. In het ideale geval heb je een dak nodig van minstens 100 vierkante meter. Ze zullen ook rekening houden met de leeftijd. Aangezien panelen meer dan 25 jaar mee kunnen gaan, is het gemakkelijker om een zonnesysteem te installeren als het dak in optimale staat verkeert.

Na een (telefonisch) gesprek met onze zonnepaneel specialisten kan je bepalen of zonne-energie een verstandige investering voor je is – en of je beter kunt kiezen voor zonnepanelen huren of juist voor kopen.

Benieuwd naar de kosten?

Ontvang gratis offertes en bespaar tot 40%!