Zonnepanelen Kopen

Gratis tot 4 offertes in je mailbox? Gratis offertes

Zonnepanelen Kopen

Het is je waarschijnlijk al opgevallen op de daken bij jou in de regio. Dit is het moment waarop veel huishoudens zonnepanelen kopen. Zonnepanelen kopen gaat gemoeid met een aardige investering en daarom is het belangrijk dat je jezelf goed inleest. Wij hebben voor jou gekeken naar alles wat er komt kijken bij het kopen van zonnepanelen.

Bovendien kan je gebruik maken van ons unieke systeem waarmee je gratis meerdere offertes ontvangt en tot 40% kan besparen op je zonnepanelen. Of je nu kiest voor zonnepanelen kopen of huren, wij zorgen ervoor dat jij de beste deals en gratis offertes ontvangt van specialisten bij jou in de regio.

Jouw aanvraag gaat naar maximaal vier verschillende vakspecialisten welke zorgvuldig worden gematcht aan jouw wensen en andere gegevens, zoals je regio.

Zonnepanelen kopen?

Vergelijk eenvoudig, snel en gratis tot 4 offertes.

Wat onze gebruikers zeggen

“Ik ben altijd op zoek naar de beste prijs en de beste service. Via Zonnepanelen-Regio.nl kreeg ik binnen een paar minuten verschillende offertes in mijn mailbox.”

Richard

“Wij hebben gemerkt dat het loont om goed te vergelijken, voordat je een zonnepaneel specialist kiest. Wij kregen snel een aantal aanbiedingen van verschillende bedrijven.”

Sandra

Waar zonnepanelen kopen?

Waar kan ik zonnepanelen kopen? Nederland telt zo’n 120 leveranciers van zonnepanelen die erg van elkaar verschillen op gebieden zoals prijs, kwaliteit, opbrengst, garanties en voorwaarden. Het is daarom belangrijk om aanbieders en hun offertes goed te vergelijken: vraag altijd meerdere offertes aan.

Zonnepanelen kopen subsidie

In 2021 krijg je bij het kopen van zonnepanelen geen subsidie. Maar er zijn wel andere regelingen die het kopen van zonnepanelen aantrekkelijk maken. De omzetbelasting van 21% die betaalt bij de aanschaf van zonnepanelen kun je namelijk terugkrijgen bij de Belastingdienst. Dit is een aantrekkelijke regeling waardoor je je tot duizenden euro’s kunt besparen als je kiest voor zonnepanelen kopen, maar ook als je kiest voor zonnepanelen huren.

Zonnepanelen kopen subsidie

Zonnepanelen kopen kosten

Wat zijn de kosten van zonnepanelen? Dit is een vraag die vaak wordt gesteld en waarbij het enige juiste antwoord is: dat hangt ervan af. Indien je ervoor kiest om zonnepanelen te kopen en zelf te plaatsen zul je merken dat er niet alleen veel tijd in gaat zitten, maar dat er ook veel kosten mee bij komen kijken.

Gemiddelde liggen er op de daken in Nederland zo’n 12 zonnepanelen. Voor deze set zonnepanelen + omvormers + installatie komen de kosten op ongeveer €5.000 uit, inclusief 21% btw. De btw van 21% die je betaalt kan je bij de Belastingdienst terugvragen. Dat zou in dit voorbeeld neerkomen op maar liefst €860. Hoe je dit precies kunt terugvragen lees je op de website van de Belastingdienst.

Hoeveel een zonnepaneel opwekt hangt af van het type, maar tien zonnepanelen wekken gemiddeld 2.400 kWh elektriciteit per jaar op. Een gemiddeld huishouden verbruikt gemiddeld 3.500 kilowattuur per jaar. Als je €5.000 euro voor 12 panelen, dan moet je uitgaan van een terugverdientijd van ongeveer 8 jaar.

Zonnepanelen kopen is dan ook een investering die zich relatief snel terugbetaalt. Je produceert zelf duurzame elektriciteit en kunt deze weer in evenwicht brengen. Heb je meer zonne-energie geretourneerd dan je bij de leverancier hebt ingekocht? Als je de elektriciteit dan teruglevert aan het net, ontvang je de terugleververgoeding van de energieleverancier.

Tip: overweeg je om zonnepanelen te kopen? Vergelijk altijd eerst gratis en vrijblijvend offertes van installateurs in je regio.

Welke zonnepanelen kopen?

Je kunt verschillende zonnepanelen kopen: de panelen verschillen veelal in prijs en hebben elk andere kenmerken.

Kristallijn-panelen kopen

De meest voorkomende panelen zijn de monokristallijn- en polykristallijn-panelen. Deze panelen worden beide gemaakt van silicium en hebben beide een hoog rendement. Het rendement van de monokristallijne panelen ligt echter iets hoger en dat zie je ook aan de prijs. Wil je het maximale rendement behalen met een klein dak? Ga dan voor monokristallijne panelen. Voor een groter dak worden de polykristallijne panelen aangeraden. Een belangrijk verschil is nog dat monokristallijnpanelen zwart zijn en polykristallijnpanelen hebben een blauwe kleur. Ook het uiterlijk van de panelen is tegenwoordig belangrijk.

Amorfe of dunne-flmzonnepanelen kopen

Dan zijn er nog de amorfe of dunne-filmzonnepanelen, die zijn goedkoper en buigzamer dan de kristallijne variant. De amorfe panelen zijn goedkoper, maar hebben ook een lager rendement waardoor de terugverdientijd langer wordt.

Glas zonnepanelen kopen

De duurste soort zonnepanelen die je kunt aanschaffen, zijn de panelen van glas. Meestal wordt dit soort gekocht omdat het mooier staat op daken. De panelen zijn namelijk aan beide kanten van glas. Panelen van glas zijn de duurste soort, maar hebben een ontzettend hoog rendement. Ook hebben ze door het glas een langere levensduur.

Wil je zonnepanelen kopen? Denk dan goed na over welke zonnepanelen je koopt. De zojuist genoemde panelen hebben allemaal verschillende voordelen, nadelen en prijzen, maar hebben allemaal hetzelfde doel: de warmte van de zon omzetten in elektriciteit. Voordat je de zonnepanelen koopt, is het verstandig om via een aantal offertes van onze partner precies uit te vogelen welke voordelig zijn voor jouw situatie. Wij kunnen je hierbij adviseren. Vergelijk en vind de beste vakman.

Zonnepanelen kopen of huren

Je kunt zonnepanelen kopen of huren. Wat voor jou het voordeligst is, ligt aan je persoonlijke situatie. Zonnepanelen kopen vergt in één keer een grote investering, terwijl de aanschaf van gehuurde panelen veel minder kost. Zonnepanelen huren lijkt in eerste instantie handig en voordelig, maar is op de lange termijn veel duurder dan zonnepanelen kopen. Daarnaast zijn de zonnepanelen nooit echt van jou. Als je stopt met huren, lever je deze weer in. Vergeet ook niet dat als je zonnepanelen koopt, die investering zich meestal al binnen acht tot negen jaar terugbetaalt. Ook stijgt de waarde van je woning direct, omdat deze duurzamer is geworden. Twijfel je nog tussen zonnepanelen kopen of huren? Vul de offerte in en zie wat jouw koopmogelijkheden zijn.

Zonnepanelen aanschaffen

Wil je zonnepanelen aanschaffen, controleer dan wat de kosten van zonnepanelen zijn bij verschillende zonnepaneel-aanbieders. Dat kun je doen door offertes aan te vragen. Controleer ook of je dak geschikt is en wat de opbrengst van de zonnepanelen ongeveer zal zijn. Zo kun je bepalen of zonnepanelen wel of geen optie voor jouw woning zijn. Voor het kopen van zonnepanelen kun je in sommige gemeenten en provincies subsidie krijgen voor de aanschaf. Je kunt zonnepanelen los kopen, maar je kunt ook kiezen voor pakketten. Aangezien zonnepanelen een flink prijskaartje hebben, is het zeker de moeite om je hierin te verdiepen.

Let op: begin altijd eerst met het vergelijken van offertes. Zo kan je de prijzen én de voorwaarden vergelijken van verschillende aanbieders.

Zonnepanelen-set kopen

Als je zonnepanelen koopt, heb je om de stroom thuis te gebruiken ook een omvormer nodig. Een omvormer zet de opgewekte stroom om in stroom die thuis gebruikt kan worden. Het is daarom verstandig om een zonnepanelenset inclusief panelen én een omvormer te kopen. Een omvormer moet je om de tien à twaalf jaar vervangen, zonnepanelen gaan wel 25 jaar mee. Je koopt daarom waarschijnlijk één keer een zonnepanelenset en daarna vervang je een of twee keer de omvormer.

Zonnepanelen kopen online

Je kunt zelf zonnepanelen online kopen. Je moet dan wel precies weten wat voor panelen je nodig hebt, hoeveel er op je dak passen en hoe je de panelen zelf installeert op jouw dak. Vaak is er namelijk geen installateur bij inbegrepen. Wij raden je aan om je goed te oriënteren, zodat je geen miskoop begaat. De panelen verschillen in prijs, kwaliteit, opbrengst en ook in voorwaarden en garanties. Je kunt bij ons online verschillende offertes aanvragen, zodat je precies weet waar je zonnepanelen moet kopen. Jouw aanvraag gaat naar maximaal vier verschillende partijen: deze zijn zorgvuldig aan jouw wensen en andere gegevens, zoals de regio, gematcht. 

Losse zonnepanelen kopen

Om het hoogste rendement mogelijk te behalen en de meeste energie op te wekken, heb je meer dan een paneel nodig. Het kan ook voorkomen dat je al zonnepanelen hebt en dat je er een paar losse zonnepanelen bij wilt kopen. Ook dat is mogelijk: zonnepanelen hoef je niet altijd in combinatie met een omvormer te kopen. Ook het kopen van losse panelen doe je makkelijk online.

Waar op letten bij zonnepanelen kopen?

Waar moet je nu echt op letten als je zonnepanelen koopt? De belangrijkste zaken waar je op moet letten zijn:

  1. Soort paneel dat je koopt: het ene paneel heeft een hoger rendement dan het andere en het ene paneel is weer meer geschikt voor kleinere daken dan een ander.
  2. Capaciteit van een paneel: hoeveel kWh kun je opwekken met een bepaald paneel? Dit is van belang: hoe meer je opwekt, hoe hoger je rendement. Het rendement van een paneel hangt weer samen met de kosten van een paneel. Als een paneel twee keer zoveel opwekt, maar tien keer zo duur is, gaat het rendement flink omlaag. 
  3. Kosten van een paneel en de kosten van een paneel per capaciteitseenheid.
  4. Keuring van een zonnepaneel: hebben de panelen een keurmerk (Zonnekeur) waaraan je kunt zien dat ze getest zijn? Zo nee? Kijk dan nog even verder.
  5. Wie gaat de panelen installeren?
  6. Afmeting van panelen: de panelen moeten wel op je dak passen, dus vergeet niet te kijken naar de grootte van de panelen!
  7. Is je dak wel geschikt? Niet alleen het formaat speelt een rol. Ook de helling van het dak en de ligging van het dak spelen een rol.
  8. Moet in mijn woonhuis- of opstalverzekering laten aanpassen ivm het grote brandgevaar. Is mijn elektriciteitsaansluiting wel geschikt?
  9. En pas mijn energiecontract nog wel goed of moet ik overstappen?

 

Mocht het antwoord op een of meerdere vragen niet duidelijk zijn, dan kan een installatiebedrijf je hier goed over adviseren.